Technologický výstavní veletrh během Národního fóra pro zpracování odpadu
31. července 2019 Novinky

Technologický výstavní veletrh během Národního fóra pro zpracování odpadu

Mongolský ministr pro životní prostředí a turistiku uspořádal dne 7. května 2019 v  Blue Sky Tower  Národní fórum pro zpracování odpadu s tématem “Přeměna a řešení vedoucí k ekonomice bez odpadu”. Hlavním cílem tohoto setkání bylo poukázat na současné obtíže v oblasti nakládání s odpady v Mongolsku, možná řešení a následné plány. Během tohoto fóra připravili pořadatelé veletrh, na kterém Charita Česká republika (ChCŘ) představila výsledky a výstupy svého projektu pro zpracování odpadu. Tohoto veletrhu se zúčastnili i zástupci příslušných ministerstev, soukromé subjekty jako například recyklační společnosti, nevládní organizace a orgány místní samosprávy.

ChČR představila svůj současný projekt “Zlepšování zdrojově efektivní a čistší výroby v mongolském stavebním sektoru prostřednictvím obnovy materiálu”. Takto byl představen náš produkt založený na stavebním a demoličním odpadu (CDW), spolu se vzorky a postupem výroby. Projektovým tým informoval účastníky o důležitých novinkách v oblasti CDW managementu. Klíčoví zástupci mnoha sektorů se podělili o praktické zkušenosti v oblasti nakládání s odpady. Veřejnosti byly rozdány studijní knihy, publikace a brožury s cílem zvýšit informovanost v oblasti CDW managementu. Projektový tým také odpovídal na dotazy veřejnosti. Na velkou obrazovku bylo promítáno krátké video ukazující dosavadní největší úspěchy.

Pomocí letáků popisujících výzkumnou činnost projektu byla investorům ze stavebního sektoru podrobně přestavena současná situaci v oblasti CDW managementu, projektový tým zase získal cennou zpětnou vazbu, návrhy a nápady.